Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна

...
Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна
Коментари Харесай

Срути се част от ограда на детска градина в Благоевград

Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна поради градеж на кооперация в съседство.
 БГНЕС
5-етажната кооперация се строи от предходната година на ъгъла на улиците " Митрополит Борис " и " Братя Миладинови ". Над градежа се намира детска градина №8 „ Вечерница “.

Заради свличането на ската и оградата, кметът на Благоевград забрани осъществяваните СМР на кооперацията до показване на градивен план з а укрепителни действия и възобновяване на оградата.
 БГНЕС
Видно е, че построената подпорна стена сред кооперацията и детската градина е къса и незадоволително висока. Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за неотложно прекратяване на всички типове строително-монтажни действия на градеж, намиращ се зад постройката на Регионална здравна ревизия, оповестиха от Община Благоевград.
 БГНЕС
Причината за подхванатите незабавни ограничения е , че поради несъблюдение на законовите условия от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „ Вечерница “, която е в непосредствена непосредственост до строителната площадка.
 БГНЕС
Служители към „ Инвестиционни планове и надзор по строителството “ в дирекция „ Устройство на територията “ при Община Благоевград направиха инспекция на място, като откриха, че не е върнат противоположният насип зад подпорната стена, което е довело до повреда и вреди - срутване на земни маси и разрушение на оградата на детското заведение.
 БГНЕС
След направената ревизия е формиран и Констативен протокол. В случай, че бъде показан градивен план за подсилване на ската и вредите бъдат възобновени, ще бъде издадена заповед за продължение на строително-монтажните работи, допълват от Общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР