Част от бежанците, настанени в хотели в Несебър и Слънчев

...
Част от бежанците, настанени в хотели в Несебър и Слънчев
Коментари Харесай

Бежанци, настанени в Несебър и Слънчев бряг, се връщат в Украйна

Част от бежанците, настанени в хотели в Несебър и Слънчев бряг към този момент отпътуваха за Украйна

Други обаче остават в България, тъй като домовете в страната им са изцяло унищожени. Те упорстват за повече изясненост и българските управляващи да им дадат повече информация по какъв начин тъкмо ще им се оказва помощ след 1 юни.

Този хотел в Несебър даде заслон на 250 украинци. Но в този момент огромната неопределеност за тях остава по какъв начин ще бъдат преместени и къде ще бъдат настанени, осведоми.

"В нашия регион има удари, обстрели. Ние се вълнуваме за бъдещето на децата ни, пари нямаме към този момент, с цел да плащаме сметки и хотели ", сподели Надежда от Украйна.

От боязън да не останат на улицата, 60 деца с ръководителка на танцовия екип се връщат в Украйна.

"За страдание би трябвало да се върнем оттова, откъдето дойдехме. Това е центърът на Украйна. Страх ни е, само че нямаме къде да останем ", споделя Галина.

Други таят вяра, че всичко ще завърши наред.

"Молим държавното управление на България да ни помогне, да имаме покрив, няма къде да идем. Защото на тази територия, от кое място дойдехме, там е доста ужасно ", споделя жена.

"Имаме потребност от повече информация, страната да вземе някакво решение. Те до момента чакаха някой нещо да направи за тях, само че нямаше нищо. Никаква информация, никаква помощ, към момента има посетители, които до 1 юни не знаят какво да вършат ", споделя Мария от рецепцията на хотела.

Все отново има хотели, които продължиха стратегия по настаняване.

"15 лв. няма ни стигнат за нищо, само че виждахме упованието на хората, на тези жители на Украйна, които на практика са без дом, без прехранване и без средства и ние взехме решение да продължим тази стратегия. Защото просто виждам отчаянието им ", споделя Красимир Беловешки - притежател на хотел.

Украинците тук са доста признателни, че могат да се усещат умерено още месец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР