Част от българската делегация, която взе участие на олимпийски младежки

...
Част от българската делегация, която взе участие на олимпийски младежки
Коментари Харесай

Александра Жекова посрещна медалистите от олимпийски младежки фестивал в Италия

Част от българската делегация, която взе присъединяване на олимпийски юношески зимен европейски фестивал в Италия се завърна довечера в България.

На летище София младите ни спортисти, измежду които призьорите ни в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов, бяха посрещнати от някогашната ни звезда в бордъркроса Александра Жекова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който връчи големи букети на двамата медалисти.

България завоюва рекордните 3 медала на приключилия нощес в Италия олимпийски юношески зимен европейски фестивал. Досега бяхме завоювали най-вече по две оценки от едно издание, а в този момент младите лъвчета се завръщат с три медала – и трите в сноуборда: сребро за Петър Гергьовски в паралелния великански слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на екипен великански слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Останалите ни медалисти ще пътуват за други надпревари или се прибират у нас с микробуси.

Малко преди младите ни олимпийци, в България се завърна и различен наш международен ас в този спорт - Радослав Янков, двамата с треньора Георги Атанасов са за малко у нас след сполучливите си стартове на паралелните великански слаломи в Канада и преди да се насочат за международното състезание в Грузия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР