Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибот край

...
Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибот край
Коментари Харесай

На борда на горящия ферибот край Корфу е открит жив един от изчезналите пътници

Част от българите, оживели при огнения пъкъл на ферибот край гръцкия остров Корфу, се върнаха вкъщи

Един от пасажерите, водил се за безследно липсващ от пожара на ферибота в Йонийско море, е открит жив, заяви гръцката брегова защита.

Мъжът се намира на кърмата на плавателния съд и се е свързал със спасителите. Засега не се дават повече детайлности, добавя БНР.

Продължава издирването на 11 души, изчезнали след избухналия пожар на ферибот покрай гръцкия остров Корфу в петък рано сутринта.

Седем от тях са българи, оповестиха гръцките управляващи.

Продължаващият огън, разпалван от вятъра, и гъстият дим, попречиха на избавителните опити, само че корабът беше изтеглен по-близо до сушата.

280 души бяха евакуирани. Двама бяха изтеглени от ферибота, откакто бяха блокирани в трюма.

Плавателният съд „ Юрофери Олимпия “, благосъстоятелност на италианската компания „ Грималди Лайнс “, пътуваше от Игуменица в Гърция към италианското пристанище Бриндизи, когато пожарът избухна на палуба за коли.

Фериботът публично е превозвал 239 пасажери и 51 екипаж. От него обаче бяха избавени двама афганистански жители, пътували незаконно.

127 са били българските жители, които са пътували на ферибота. Сред тях има и деца, които са добре, сподели през вчерашния ден заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова. 

Причината за пожара към момента публично не е известна. Властите чакат огънят да угасне, с цел да може  корабът може да бъде изтеглен на безвредно място. Тогава горивото ще бъде изпомпвано в опит да се избегне замърсяването на морето.

Агенция Франс Прес заяви, че италианското министерство на околната среда се притеснява от „ вероятен разлив “.

Част от българите, оживели при огнения пъкъл на ферибот край гръцкия остров Корфу, се върнаха вкъщи, съобщи в това време БГНЕС.

По пътя от Корфу до тук част от групата е свалена в Петрич, София и Пазарджик, а до Пловдив стигнаха 12 души.

На ферибота е имало 33 тежкотоварни камиона на пловдивска компания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР