Част от автомагистрала в Германия, оборудвана със специална електропреносна мрежа,

...
Част от автомагистрала в Германия, оборудвана със специална електропреносна мрежа,
Коментари Харесай

Електрическа автомагистрала за камиони бе открита в Германия

Част от автомагистрала в Германия, оборудвана със специфична електропреносна мрежа, разрешава от през днешния ден на камионите да се движат като тролейбуси, без да изпускат излъчвания въглероден диоксид, заяви швейцарската радио и телевизионна компания RTS. Проектът, който е на стойност 14,6 милиона евро, е финансиран от министерството на околната среда, опазването на природата и нуклеарната сигурност на Германия.

Тази електрическа автомагистрала от 5 километра, ситуирана покрай Франкфурт, ще бъде тествана до 2022 година, съгласно районната телевизия Hessenshau. Днес хибриден камион тества за първи път механизма в същински трафик по един от най-натоварените сектори в Германия.

Целта на технологията е да понижи замърсяването, породено от тежкотоварните камиони. Задачата е да се съберат и проучват данните, които биха могли да доведат до разгръщането на плана и в други региони на страната.

Тестваните особено за този план камиони, оборудвани с пантографи, се включват автоматизирано към контактната мрежа.

Групата Siemens получи позволение от страната за основаването на тази електрическа автомагистрала. Неколкостотин стълба бяха конфигурирани около пътните ленти на автомагистралата. През зимата система против заскрежаване би трябвало да резервира действието на контактната мрежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР