Част от акваторията на Балтийско море, където трябва да бъдат

...
Част от акваторията на Балтийско море, където трябва да бъдат
Коментари Харесай

Бойни кораби на НАТО взели контрол над района, където ще се достроява „Северен поток-2”

Част от акваторията на Балтийско море, където би трябвало да бъдат прокарани последните тръби на „ Северен поток-2 ”, е взета под надзор от военни кораби на НАТО, заяви EADaily.
Според медията, на 9 юни вечерта към датския остров Борнхолм доближили три кораба на Алианса, измежду които фрегатите „ Frederiction ” и „ F122 ”, принадлежащи надлежно на Канада и на Германия. В акваторията е видян и танкерът „ Rhon ”.
Според данните на мониторинговите уеб сайтове, през нощта корабите плавали около газопровода, хвърляйки котви край Борнхолм.
За отбелязване е, че в акваторията се намира и американският унищожител „ Donald Cook ”. По информация на НАТО, той се отправил за Балтийско море дружно с канадската фрегата „ Frederiction ”.
EADaily отбелязва, че в щаб-квартирата на НАТО не дали отговор на въпроса за задачите на престояване на корабите край газопровода. Това може да се изясни с провежданите в региона военноморски учения „ BALTOPS 2020 ”.
В маневрите вземат участие и миночистачни съдове, чиято задача е търсене на взривни устройства в региона на тръбите на „ Северен поток-2 ”.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР