Част от 61 положителни проби за коронавирус в Берковица са

...
Част от 61 положителни проби за коронавирус в Берковица са
Коментари Харесай

Коронавирусът влезе в Дома за стари хора в Берковица

Част от 61 позитивни проби за ковид в Берковица са на личен състав и домуващи от Дома за остарели хора, научи организация BulNews.
„ До момента всички лица са в положително положение. В заведението са спазени предписанията на здравните управляващи, като са изпълнени всички инструкции за деяние при констатиране на коронавирусна зараза. Общинската администрация в Берковица прави непрекъснат надзор за спазването на предписанията от РЗИ – Монтана, като всички лица от вкъщи с позитивни проби са настанени на обособени етажи, изолирани от останалите домуващи “, разяснява кметът Димитранка Каменова.
Тя добави, че ежедневно броят на жителите с открити позитивни проби за съществуване на коронавирусна зараза на територията на община Берковица нараства, заради което прикани за предприемане на прецизни ограничения за въздържане на болестта.
„ Апелираме към повече персонална и социална отговорност, към съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения и имаме вяра, че общите ни старания ще доведат до ограничение на заболяемостта от COVID-19. Изпълнението на написаните от здравните управляващи правила са наложителни и са метод да предпазим себе си и близките.
Комисия на Общинската администрация в Берковица прави непрекъснат надзор за прецизното съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения от здравните органи. При открити нередности, ще бъдат налагани наказания на нарушителите.
"Приканваме към спазване на напътствията за недопускане разпространяването на болестта, с цел да не бъдат налагани по-строги ограничавания!
Да бъдем загрижени към нашето здраве и виновни към здравето и живота на близките!
Призоваваме обществеността към прецизно използване на въведените противоепидемични ограничения от здравните органи и към персонална и социална отговорност! ", обявиха от локалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР