Часовници, тютюн, обувки или парфюм – всичко, което е марково,

...
Часовници, тютюн, обувки или парфюм – всичко, което е марково,
Коментари Харесай

Продуктите-ментета: фалшифицира се всичко


Часовници, тютюн, обувки или парфюм – всичко, което е марково, бива и фалшифицирано. По този метод производителите в Европейски Съюз губят по към 60 милиарда евро годишно. С наклонност към повишаване.

Ако вредите, които нанасят пиратските копия на маркови артикули, се разпределят върху всички европейски жители, всеки един от нас би трябвало да извади от джоба си по 116 евро. Това сочат изчисленията, направени от Службата на Европейски Съюз за интелектуалната благосъстоятелност, оповестени неотдавна. Данните демонстрират, че мошениците са в положение да имитират всички артикули със предпазена комерсиална марка, а освен първокласните артикули.
Редакцията предлага
" Меките правосъдни присъди и високите облаги са тласък за престъпните банди да се включат в основаването на пиратски копия на артикули ", се споделя в известие на Европейската организация за интелектуална благосъстоятелност, чието седалище се намира в испанския град Аликанте.

Защитниците на свободната конкуренция са проучили общо 13 сектора. Сред най-често подправяните артикули спадат кожените произведения, часовниците, обувките, парфюмите, козметиката, както и тютюневите произведения. Много от пиратските копия поемат своя път към Европейски Съюз през страни като Албания, Мароко и Украйна.

Повече фалшификатори, повече ментета

Още през 2016 Европейската работа за интелектуална благосъстоятелност дефинира дружно с Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Това са Хонконг, Китай, Обединените арабски емирства и Турция. Гърция, която е член на Европейски Съюз, обаче също спада към тази група страни.

Класика в сектора: маратонки-ментета

С оглед на положителните стопански вероятности в бъдеще се обрисуват още по-големи вреди за производителите на маркови артикули – от европейската организация са пресметнали, че сивата стопанска система ги ощетява с големи суми, стигащи до 85 милиарда евро. При това стават все по-умели, а и палитрата от подправяни артикули – все по-широка. Междувременно тя обгръща съвсем всичко – от вино и концентрати, до медикаменти и автомобилни гуми.

Производителите на маркови артикули са принудени да редуцират и работни места, защото пиратските копия наводняват пазара и понижават потребността от произвеждане на истински артикули. Предполага се, че от това са потърпевши 415 хиляди работни места.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР