Часовник за отчитане на времето между отделните точки ще бъде

...
Часовник за отчитане на времето между отделните точки ще бъде
Коментари Харесай

Australian Open въведе часовник за отчитане на времето между точките

Часовник за отчитане на времето сред обособените точки ще бъде употребен в първия шампионат от Големия шлем - Australian Open. Това е едно от новите правила, които бяха тествани по време на младежките финали на АТП в Милано при започване на месеца.

Максимално разрешеното време сред точките в Мелбърн ще бъде увеличено от 20 на 25 секунди. Същото ще създадат и другите три шампионата от Големия шлем - " Ролан Гарос ", " Уимбълдън " и US Open. Те обаче към този момент се въздържат от въвеждането на часовник.

Часовникът беше едно от дребното неща, които срещнаха огромно утвърждение от водещите тенисисти. По време на финалите на АТП в Лондон те се изрекоха сериозно против множеството промени, които бяха тествани на шампионата в Милано.

" Харесва ми това предписание. Така всеки знае по кое време би трябвало да бъде подготвен за идващото разиграване. Мисля обаче, че за всичко останало би трябвало да се придържаме към старите правила ", сподели австриецът Доминик Тийм, който заема петото място в международната класация.

Финалистът от " Уимбълдън " и №6 в света Марин Чилич съобщи, че " часовникът е нещо, което непосредствено би трябвало да вкара ". Според четвъртия в ранглистата Александър Зверев часовникът е едно от двете неща, които имат място в тениса. " Другото е " ястребовото око ", което заменя съдиите на линиите ", разяснява германецът.

Друга от измененията за Australian Open е обвързвана с времето за подготовка преди началото на дуелите. Всеки тенисист ще има една минута след влизането си на корта, преди да бъде привикан на мрежата от съдията, пет минути за загрявка и още една минута за подготовка преди първата точка. Просрочването на това време ще бъде глобено с санкция от 20 хиляди щатски $.

В Мелбърн ще има смяна при разпределението на парите при положение на късно отдръпнал се играч. Ако даден състезател се откаже след 12.00 часа на обяд в последния четвъртък преди началото на шампионата, той ще получи единствено 50% от наградата за присъединяване в първи кръг. Тенисистът, който влезе в главната скица на негово място, ще вземе останалите 50%.

Все по-усилено се разисква намаляването на броя сложени в шампионатите от Големия шлем от 32 на 16. Тази смяна обаче най-вероятно ще влезе в действие през 2019 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (553)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР