Часовник, притежаван някога от легендарния Елвис Пресли, ще бъде предложен

...
Часовник, притежаван някога от легендарния Елвис Пресли, ще бъде предложен
Коментари Харесай

Часовник на рокендрол легендата Елвис Пресли ще бъде предложен на търг


Часовник, притежаван в миналото от именития Елвис Пресли, ще бъде препоръчан на търг на 12 май в Женева, като се чака цената му да скочи до цели 100 000 $.

По данните на "Филипс", които провеждат аукциона, изключителният винтидж "Омега" е подарък на Елвис от звукозаписното му студио RCA Records по случай продажбата на 75-милионния му копие на запис. За това свидетелства и гравирания текст на гърба на часовника, гласящ: "На Елвис, 75 млн. продадени записа, RCA Виктор, 12-25-60".

"Това е било огромен миг в живота на Елвис и този часовник го отбелязва. По това време той е таман уволнен от Армията и е на върха на славата си. Въпреки че прекарва много време отвън светлините на прожекторите, записите му не престават даже и тогава да се продават с лудешки темпове", разяснява Пол Бутро - основен консултант за американските и интернационалните тактики на "Филипс", който е и към този момент три десетилетия колекционер и експерт по оценяването на колекционерски ръчни часовници. Той добави, че по негова оценка това е "най-елегантният ръчен часовник" на Краля, открит до момента.

Очаква се красивият аксесоар, направен от 18-каратово бяло злато и инкрустиран с 44 диаманта, да бъде продаден за повече от 100 000 $.

"Часовникът съвсем не е бил носен през годините; в действителност се намира в чудесно положение и, като се има поради непокътнатия тип на гравюрите върху задния корпус, той даже не е бил полиран", сподели още Бутро.

Интересно е да се спомене, че при започване на 60-те години Елвис разменя часовника си с чужд в казиното на свръх първокласния хотел в Лас Вегас "Сахара" (който сега към момента съществува, само че под названието "Ес Ел Ес Лас Вегас"). Именно с помощта на племенника на въпросния човек, часовникът бива препоръчан на търга. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР