Часове след края на срещата на върха между ЕС и

...
Часове след края на срещата на върха между ЕС и
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна, има заплаха за ракетни удари

Часове след края на срещата на върха сред Европейски Съюз и Украйна, беше оповестена въздушна паника във всички райони на страната. Заплахата от ракетни удари е в действие от 9 сутринта.

От Киев оповестиха, че съветските сили нападат от 4 направления, в това число в регионите на Лиман и Бахмут.

Ожесточените боеве за Бахмут не стопират, като съветските сили означиха дребен прогрес към града, който Зеленски по-рано разказа като цитадела. 

Въпреки непрестанните офанзиви, десетки локални отхвърлят да изоставен домовете си. Живеят в изби и убежища подземен.

В обичайното си послание украинският президент разгласи промяна в помощ на децата без родители и тези, изгубили околните си по време на войната.

" Децата би трябвало да имат семейство. Отглеждането на деца в сиропиталища от фамилен вид несъмнено е доста по-добро от остарялата система на интернатите. Ще създадем тази промяна дружно с Европейския съюз ", съобщи Зеленски.

През последното денонощие бяха нанесени удари в регионите на Харков и Николаев. Съобщава се и за цивилни жертви. Междувременно основният прокурор на Германия разгласи, че от Берлин са събрали доказателства за съветски военни закононарушения в Украйна, като всеобщите убийства в Буча и офанзивите против гражданска инфраструктура. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР