Часове след като заяви, че се страхува за живота си

...
Часове след като заяви, че се страхува за живота си
Коментари Харесай

Боби Сарафов вече с охрана

Часове откакто съобщи, че се опасява за живота си – в изискванията на необходимост, на заместител основния прокурор Борислав Сарафов е била назначена защита от Бюрото за отбрана на магистрати към Министерството на правораздаването.

Сарафов отхвърли да подаде непринудено оставката си, която му бе поискана от основния прокурор Иван Гешев. Гешев пък даде обещание, че в случай че до през днешния ден Сарафов не го направи, ще внесе искане за отстраняването му във Висшия правосъден съвет, където към този момент е входирано искане на 6 прокурори за остраняването на самия Гешев.

Междувременно служебният министър на правораздаването Крум Зарков изясни, че на съвещание Координационният съвет към Бюрото през днешния ден ще се направи преценка на риска на тази опасност и след чуване на самия Сарафов,  ще се реши по какъв начин ще бъде защитаван той.

Припомняме, че откакто основният прокурор Иван Гешев упрекна някогашния министър председател Бойко Борисов и заместника си в опит да го отстранят от поста, Сарафов разгласи, че „ познавайки методите на деяние “ на Гешев, се опасява за живота си и изиска от служебния правосъден министър да му бъда назначена защита.

В изказването си той съпостави обвинител номер едно с един от предшестниците му Никола Филчев и напомни за неразкритото ликвидиране от преди 20-ина година на военния прокурор Николай Колев, който беше в спор с Филчев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР