Часове след като във Вашингтон десетки хиляди привърженици на президента

...
Часове след като във Вашингтон десетки хиляди привърженици на президента
Коментари Харесай

Сблъсъци във Вашингтон след протест срещу откраднатите от Тръмп избори

Часове откакто във Вашингтон десетки хиляди последователи на президента Доналд Тръмп демонстрираха поддръжката си за президента и стачкуваха против откраднатите съгласно тях избори, се стигна до конфликти сред тях и контрадемонстранти.

На видеозаписи, качени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин след рухването на нощта по улиците избухва принуждение - води се юмручен пердах, употребяват се пръти. Вестник " Вашингтон пост " заяви за един човек, който е бил наръган. В ранните вечерни часове полицията заяви за минимум 10 задържани, от които четирима за владеене на оръжие.

В Похода на милионите, както бе наречена демонстрацията на последователите на американския президент Доналд Тръмп, проведена през вчерашния ден във Вашингтон, се включиха десетки хиляди хора, съобщи Ройтерс. Тя мина под познатия девиз на Тръмп " Да създадем Америка още веднъж велика " и викания " Спрете кражбата " на гласове.

Служители, свързани с провеждането на президентските избори от цялата страна, споделиха, че няма доказателства за съществени нарушавания, само че Тръмп отхвърля да признае резултатите, които сочат победа на противника му Джо Байдън. Според планирани резултати на Едисън рисърч Байдън има 306 гласа в Избирателната гилдия, а Тръмп 232. За продобиване на изборите са нужни 270. Байдън води и в националния избор с разлика от над 5,5 милиона гласа или 3,6 на 100.

Като цяло акцията на последователите на Тръмп протече спокойно. Леви групировки, в това число от придвижването Антифа, проведоха дребни контадемонстрации. Близо до Върховния съд някои контрапротестиращи носеха черни чадъри и щитове от подръчни материали, а други направиха спонтанна бариера от колела, с цел да попречат на подкрепящите Тръмп протестиращи да ги приближат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР