Часове след като във Вашингтон десетки хиляди привърженици на президента

...
Часове след като във Вашингтон десетки хиляди привърженици на президента
Коментари Харесай

Сблъсъци окървавиха Марша на милионите във Вашингтон

Часове откакто във Вашингтон десетки хиляди последователи на президента Доналд Тръмп демонстрираха поддръжката си за президента и стачкуваха против откраднатите съгласно тях избори, се стигна до конфликти сред тях и контрадемонстранти. На записи, качени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин след рухването на нощта по улиците избухва принуждение - води се юмручен пердах, употребяват се пръти, а основни герои от двете страни са така наречен Proud boys (бел. ред. - " Горди момчета ", последователи на Тръмп) и представители на Антифа придвижването.



Вестник " Вашингтон пост " заяви за един човек, който е бил наръган.

В ранните вечерни часове полицията заяви за минимум 10 задържани, от които четирима за владеене на оръжие.

Първите известия бяха, че вчерашните митинги са минали като цяло спокойно като се изключи изолирани случаи на принуждение при борба сред подкрепящи Тръмп стачкуващи и контрапротестиращи.

Основното събитие беше Походът на милионите във Вашингтон. В него се включиха десетки, а съгласно последователи на президента - стотици хиляди хора. Шествието мина под познатия девиз на Тръмп " Да създадем Америка още веднъж велика " и викания " Спрете кражбата " на гласове. Служители, свързани с провеждането на президентските избори от цялата страна споделиха, че няма доказателства за съществени нарушавания, само че Тръмп отхвърля да признае резултатите, които сочат победа на противника му Джо Байдън. Според планирани резултати на Едисън рисърч Байдън има 306 гласа в Избирателната гилдия, а Тръмп 232. За продобиване на изборите са нужни 270. Байдън води и в националния избор с разлика от над 5,5 милиона гласа или 3,6 на 100.



Акцията на последователите на Тръмп протече спокойно, само че леви групировки, в това число от придвижването Антифа, проведоха дребни контадемонстрации. Близо до Върховния съд някои контрапротестиращи носеха черни чадъри и щитове от подръчни материали, а други направиха спонтанна бариера от колела, с цел да попречат на подкрепящите Тръмп протестиращи да ги приближат. Контрадемонстрантите назоваха последователите на президента " нацисти ", протестиращите им отвръщаха с хули. Ройтерс заяви, че негови публицисти са станали очевидци на десетина сбивания и няколко случая на съществено опълчване, при които полицията е разделила протестиращите, само че случаите на принуждение са били изолирани. Говорител на полицията сподели за Ройтерс, че до следобяд са били осъществени 10 ареста, в това число четири за нарушавания на закона за огнестрелните оръжия, два за нахлуване и един за нахлуване против служител на реда.



Шествия в поддръжка на Тръмп имаше и в Делрей бийч, Флорида, където няколкостотин души демонстрираха с плакати, на които пишеше " Пребройте всеки глас " и " Не можем да живеем с марксистко държавно управление ".

В Лансинг, Мичиган, протестиращи се събраха пред Капитолия. Ораторите на митинга показаха подозрение в резултатите, показващи, че претендентът на демократите Джо Байдън печели щата с преднина от над 140 000 гласа.

Във Финикс, Аризона, съгласно полицията към 1500 души са се събрали пред локалния щатски парламент, с цел да стачкуват против успеха с дребна разлика на Байдън в щата.


Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР