Часове след като прокурори влязоха в Президенството и започнаха обиски

...
Часове след като прокурори влязоха в Президенството и започнаха обиски
Коментари Харесай

Пламен Бобоков отново е задържан, президентският секретар по правни въпроси Пламен Узунов - също

Часове откакто прокурори влязоха в Президенството и започнаха обиски в кабинети на висши чиновници от администрацията на президента, последваха и арести.

Повторно арестуван за 24 часа по следствието за търговия с въздействие е предприемачът Пламен Бобоков. Информацията е доказана от неговия юрист Ина Лулчева, която разясни, че задържането е по Закона за Министерство на вътрешните работи. Според нея карцерът е противозаконен, в случай, че против него има друго следствие. Преди седмици Бобоков бе пуснат под гаранция от 1 млн.лв. след което започнаха разкритията за чатове сред него и президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов. Тогава Узунов също бе разпитан по почналото следствие за търговия с въздействие

Малко след ареста на Бобоков стана ясно, че Пламен Узунов също е арестуван по следствието за търговия с въздействие и отведен от спецпрокуратурста в президентството, с цел да създадат обиск на кабинета му в негово наличие. 

От обвиняването разясниха сбити, че на този стадий има две арестувани лица. Официална информация се чака малко по-късно. Междувременно от ДАНС оповестиха, че е лишен достъпа до квалифицирана информация на двама висши чиновници в администрацията на президента.  " Нa 9 юли 2020 година, въз основа реализиране на законово регламентираните функционалности на Държавна организация „ Национална сигурност ”, са връчени Отнемане на позволение за достъп до класифицирана информация до равнище „ Строго секретно “ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до равнище „ Строго секретно “ на лицето П.У.Лицата са висши чиновници в администрацията на президента на Република България ", написа в известието на ДАНС, оповестяват още от ДАНС. Инициалите П.У. съответстват с името на арестувания след това президентски консултант Пламен Узунов.

" В хода на реализиране на законово регламентираните функционалности на ДАНС, за същите лица са добити данни за ненандеждност от позиция на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за отбрана на класифицираната информация. ", разясняват от ДАНС.

Преди това основният прокурор Иван Гешев посочи, че почналите сутринта претърсвания са в кабинети на консултант и секретар на президента.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР