Часове след като президентът Румен Радев връчи папката с третия

...
Часове след като президентът Румен Радев връчи папката с третия
Коментари Харесай

Последен опит: Какви са шансовете за редовен кабинет с третия мандат?

Часове откакто президентът Румен Радев връчи досието с третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия, няма смяна в желанията на партиите.

Има Такъв Народ още веднъж потвърдиха, че в случай че бъдат поканени на диалози, ще се отзоват, само че няма да влязат в коалиция и ще останат в съпротива. Левицата пък няма да предложения Движение за права и свободи и ГЕРБ, а Демократична България не е подготвена да прекрачи своите червени линии.

" Трябва да загърбим всички партийни ползи, сметчици, кой какво мисли, за какво мисли и да мислим само за България и за рецесиите, които се задават ", прикани Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Движение за права и свободи и ГЕРБ обаче остават отвън масата за договаряния. Според Десислава Атанасова партията на Бойко Борисов не се опасява нито да бъде съпротива, нито да отиде на избори.

" От всички дейности на политическите партии и тези, които сякаш бяха опция, излиза наяве, че подготвеност за носене на отговорност няма у никого ", разяснява Атанасова.

Халил Летифов от Движение за права и свободи пък съобщи, че не могат да конструират процеси, откакто не са поканени.

Дали Демократична България ще се отзове на поканата на Българска социалистическа партия и какво ще последва ще решат обединенията в състава на обединението.

" Ние имаме червени линии, които не можем да прекрачим, без да се допитаме до всички обединения в обединението ", изясни Цецка Бачкова.

Все отново Демократична България не изключва поддръжка, в случай че Българска социалистическа партия подходи прагматично - да бъде употребена единствено като платформа и да предложи едно експертно национално отговорно държавно управление, сподели Атанас Атанасов.

Засега партията на Слави Трифонов остава в съпротива, а най-малката група в Народното събрание - ИБГНИ ще се опита да е медиатор сред партиите и договарянията с Българска социалистическа партия.

" Госпожа Нинова беше най-близко до Има Такъв Народ, без тях не може да се сформира кабинет, само че те единствени ни нарекоха предатели ", съобщи Мария Капон.

Обратното преброяване за реализиране на консенсус сред партиите тече.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР