Часове след като държа емоционална реч за предстоящи водна криза

Часове след като държа емоционална реч за предстоящи водна криза ...

Борисов ревизира Ревизоро. Водна криза и бунтове няма да има.


Часове след като държа емоционална реч за предстоящи водна криза и земеделски бунтове догодина, екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро се срещна с премиера Бойко Борисов и настъпи рязка променя в прогнозата му. Апокалипсисът няма да се състои, а достатъчно вода има, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Във видеото от срещата между двамата не се чува Димитров да се отмята от думите си. Той твърди, че кризата може да бъде избегната, ако се вземат мерки.

Ревизоро бе привикан на доклад, а премиерът надраска на хвърчащ лист какво трябва да се направи, за да се решат "още днес" проблеми, трупани във водния сектор с десетилетия. Типично в духа на времето Борисов си представи "нов щаб", който да се координира водите по примера на борбата с коронавируса. Димитров пък успя да издейства уволнението на един от заместниците си – Атанаска Николова и да назначи други двама.

В парламента – има криза

В петък сутринта Димитров отиде в парламента, за да направи апокалиптична прогноза - догодина ще има водна криза, суша и земеделски бунтове. Той обясни, че миналогодишните проблеми с водата в Перник ще се повторят първо в Бургас, а след това и на други места. Димитров каза, че политиката по отношение на язовирите, за които и той самият е отговорен, е изостанала. И заяви, че не може да каже дали следващата година ще има валежи.

"Телефон с дядо Боже нямам, не знам дали ще вали", заяви министърът.

Източник: mediapool.bg