Часове, след като беше освободен от бежанския лагер в Бусманци,

...
Часове, след като беше освободен от бежанския лагер в Бусманци,
Коментари Харесай

Мехран Давари след бежанския лагер в Бусманци: Продължавам към свободата

Часове, откакто беше освободен от бежанския лагер в Бусманци, иранецът Мехран Давари описа пред Нова телевизия за шока да те задържат след 13 години у нас, пътя към свободата и музиката като избавление.

Мехран вижда себе си в отражението на песента „ Волна душа “. Някога я пеел като вокалист на група „ Нови окови “. Днес я слуша, с цел да си подсети кой е. „ В момента се усещам така… да оставя сивотата откъм гърба, надалеч от мен и не преставам към свободата “, споделя той.

Преди да продължи към свободата обаче, се постанова да си спомни и за тези дни, в които от момче се е трансформирал в мъж, а ориста му е била заложена на карта. „ Помня, че един път ми бяха поставили пръчка откъм гърба на яката и бях разпънат за към 12 часа “, разкрива Мехран.

Това се случва, когато Революционната армия в Иран го залавя през 2009 година. Помни и една съответна стая. „ С една железна маса. Все едно сме в Средновековието. Там те бият, само че знаят и в коя част на тялото би трябвало да те ударят, с цел да не остане белег ”, споделя още той.

От тези събития го разделят 13 години. Споменът за тях се завръща на 11 януари, когато е арестуван в Бусманци. „ До четвъртия ден бях в потрес. Защо съм тук ”, се питал Давари.

Питал се, тъй като в никакъв случай не е пристъпвал закона. Иска единствено едно – да постави завършек на 13-годишната сага и да се снабди със статут. Защото обича страната ни, свободата и приятелите си. Мехран споделя и че се усеща българин.

Днес юристите на Стефан, както е българското име на Мехран, оспориха задържането му в Бусманци пред съда. „ Това е човек, който от 13 години е в страната, от 8 години е на еднакъв адрес и в непрекъснато взаимоотношение с органите “, споделя юрист Тодор Илиев.

Но един избавителен кей постоянно ще го чака. И той постоянно ще се връща при него. „ Единственото нещо, което може да ме вдигне, е музиката. Хеви метъл ”, изяснява Мерхан.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР