Часове след , че Бюджет 2021 е разхищение, ГЕРБ се

...
Часове след , че Бюджет 2021 е разхищение, ГЕРБ се
Коментари Харесай

ГЕРБ се втурна да брани бюджета от критиките на Радев

Часове след, че Бюджет 2021 е разхищаване, ГЕРБ се втурна да пази плана. Шестима висши представители на държавното управление излязоха пред медиите да опровергаят Радев – вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на образованието и обществените грижи Красимир Вълчев и Деница Сачева, както и заместници от здравното, финансовото и земеделското министерство.

Основната теза на ръководещите е, че президентът е неоткровен, тъй като напролет призовавал за повече антикризисни ограничения, а в този момент, когато такива се оферират, твърди, че това е разхищаване.

Радев имал " политическа амнезия "

" В квантовата физика има един опит, прочут като " котката на Шрьодингер ", която е по едно и също време жива и мъртва. Така излиза, че нашите дейности са по едно и също време верни и неправилни ", заключи вицепремиерът Томислав Дончев. " Много ми харесва думата " разоряващ ", добави Дончев и извади откъс на президента от април 2020 година, в който се приканва за още ограничения в поддръжка на семействата, бизнеса и уязвимите групи. " Явно в демокрацията съществуват от политическа дислексия до политическа амнезия ", заключи вицепремиерът.

Той напомни част от антикризисните ограничения – 1.65 милиарда лева в помощ на семействата, 577 млн. лева - за бизнеса, 749 млн. лева - за държавните структури, борещи се с Covid-19. По сметки на финансовото министерство анти-Covid ограниченията са на обща стойност 3 милиарда лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР