Часове след ареста и последвалата оставка на екоминистъра Нено Димов,

...
Часове след ареста и последвалата оставка на екоминистъра Нено Димов,
Коментари Харесай

Прокуратурата лекичко качва Нено Димов на ските и за концесията на Юлен

Часове след ареста и последвалата оставка на екоминистъра Нено Димов, прокуратурата даде да знак, че има намерение да извади съвсем всичко, с което разполаг против него. Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев заяви в петък, че от служебния кабинет и дома на Димов са конфискувани и документи, които засягат концесията на " Юлен " на ски зоната в Пирин. Конкретният мотив за акцията против министъра е водната рецесия в Перник и вноса на боклуци в България.

При обиските проверяващите са намерили при министъра писмото на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров до премиера Бойко Борисов за концесията над Банско. Прокурор Кънев не посочи дали писмото е открито в кабинета на Димов или в дома му. Само по себе си намирането на писмото на Цацаров няма по какъв начин да е закононарушение, тъй като ръководеното от Димов министерство се занимава със ски зоната. Но прокуратурата има желание да ревизира дали екоминистърът не е бездействал съзнателно в ущърб на държавния интерес, с цел да набави полза за концесионера.

" Ще бъде тествано дали (Димов) е упражнил пълномощията си по закон (за концесията), в цялост или не ", сподели Ангел Кънев. Той посочи, че доказателствата към момента не са безапелационни, с цел да се направи аргументиран извод за осъществено закононарушение от Димов и за " Юлен ". Към момента министърът е упрекнат за умишлена занемареност около водната рецесия в Перник и е проверяван за противозаконния импорт и депонирането на отпадък от Италия.

Бездействие

През зимата на 2018 година партия " Зелените " изпрати сигнал до прокуратурата против концесионера на ски зоната в Банско – " Юлен ". Пет месеца по-късно тогавашният основен прокурор Цацаров изпрати писмо до премиера Борисов, в което в действителност потвържди огромна част от данните, изнесени от " Зелените ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР