Часове преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел премиерът в

...
Часове преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел премиерът в
Коментари Харесай

Петков към Радев: Ако си президент на място, викаш КСНС, маските паднаха

Часове преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел министър председателят в оставка Кирил Петков увери, че ще си съблюдава думата и ще остави решението за Северна Македония на Народното събрание.

" Това решение би трябвало да се вземе от българския парламент. Аз си държа на думата, без значение кой какво желае от мен. Няма хипотетична опция за друго. Аз съм министър председател на България и когато кажа нещо, си съблюдавам думата. Това, на което се надявам обаче, е, че идващите дни ще имаме решение на Народното събрание ", съобщи Петков.

Премиерът в оставка посочи, че персонално той харесва френското предложение и счита, че в приемането му би било историческа опция за България, само че това би трябвало да стане по верния метод.

Премиерът в оставка насочи рецензии към президента Румен Радев, че не заема безапелационна позиция по въпроса.

" Ако си президент на място, викаш КСНС, сядаме всички дружно, обсъждаме и излизаме! Но маските паднаха - аз ще си спазя обещанието. Предложението е исторически миг за България, който не би трябвало да изпускаме. Въпросът е, че би трябвало да се направи по верния метод ", посочи Петков.

Той насочи рецензии и към държанието на опозицията.

" Не може да се биеш в гърдите, че имаш позиция и да проваляш съвещанието на външната комисия. И през днешния ден няма кворум в Народното събрание. Тези хора са страхливци и мислят единствено по какъв начин да манипулират. Ако имат в действителност позиция - през днешния ден комисията заседава ", сподели министър-председателят в оставка.

Преди съвещанието на Европейския съвет Петков ще взе участие и в срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР