Часове преди връщането на мандата от Асен Василев става ясно,

...
Часове преди връщането на мандата от Асен Василев става ясно,
Коментари Харесай

Рибата още в морето, а БСП редят министрите си ден преди развръзката с мандата

Часове преди връщането на мандата от Асен Василев излиза наяве, че единствената партия, която си признава, че реди свои министри е Българска социалистическа партия. От „ Продължаваме промяната “ настояват, че министерски кресла не са обсъждани, а депутатите на Демократична България отхвърлят на разясняват тази тематика.

„ С сътрудниците организираме диалози, засега тематиката за личен състав на държавно управление не се разисква. Работим върху поддръжката и обясняваме програмата с всички, които проявяват интерес да поддържат държавното управление “, коментира  пред публицисти ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

Това обаче опонира с вчерашното изявление на Корнелия Нинова, която бе безапелационна, че през днешния ден ще бъдат разисквани имената на бъдещите министри в възможния кабинет на Асен Василев. Важният въпрос тук е, къде ще отидат министерствата на Има Такъв Народ. Интересно е дали Кирил Петков ще се върне като министър на стопанската система и ще взема поста на Корнелия Нинова или пък ще стане финансов министър на мястото на Асен Василев, който пък е номинацията на Политическа партия за министър председател.

Единственото, което се знае сигурно е, че Бойко Рашков няма да е номиниран за министър на вътрешните работи поради планувано номиниране за КПКОНПИ. Според анализатори постът на вътрешен министър е обещан на най-малко двама отцепници от Има Такъв Народ.

Сценариите за мандата на Асен Василев са два:

Или го връща на президента несбъднат, или въпреки всичко прави опит да предложи състав на държавно управление и да чака какво ще се случи в пленарна зала. Припомняме, че през вчерашния ден Тошко Йорданов от Има Такъв Народ за следващ път посочи, че натискът върху депутатите им от Асен Василев и Кирил Петков продължава. Като „ смяната ” към този момент звънели и  на родственици на народни представители от Има Такъв Народ, с цел да им оферират постове. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР