Часове преди старта на Европейския съвет в Брюксел, премиерът на

...
Часове преди старта на Европейския съвет в Брюксел, премиерът на
Коментари Харесай

Словакия спира доставките на оръжия за Украйна

Часове преди старта на Европейския съвет в Брюксел, министър председателят на Словакия Роберт Фицо публично съобщи, че страната му стопира да доставя оръжия на Украйна. Доставките на филантропична помощ обаче ще продължат. Фицо съобщи пред депутати в Народното събрание в Братислава, че не утвърждава и нов пакет наказания против Русия. 
Ще има предложение от страна на балтийските страни, които ще се опитат да включат в решението от срещата на върха отпратка към още един - съгласно мен дванадесети пакет - от наказания против Руската федерация. За да бъда изцяло явен, няма да гласоподавам за никакви наказания против Русия, в случай че не бъде показан разбор на въздействието върху Словакия. Ако глобите ще ни навредят, както множеството предходни наказания, не виждам причина да ги поддържам.
Роберт Фицо, министър председател на Словакия

До момента Словакия беше измежду най-верните сътрудници на Киев от старта на войната. Освен да отвори границите си за бежанци, Братислава постоянно доставяше Украйна с муниции. Словакия не е единствената страна, която прави ход обратно във връзка с поддръжката си. Преди месец стана ясно и, че Полша също е спряла оръжейните доставки за Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР