Часове преди президентът Румен Радев да обяви имената в служебния

...
Часове преди президентът Румен Радев да обяви имената в служебния
Коментари Харесай

Между старата и новата власт: Кои министри ще останат и в следващия служебен кабинет?

Часове преди президентът Румен Радев да разгласи имената в служебния кабинет, започнаха и догатките кой ще попадне в него.

По информация на bTV, постовете си би трябвало да запазят:
Бойко Рашков – министър на вътрешните работи и вицепремирСтойчо Кацаров – министър на здравеопаванетоВиолета Комитова – министър на районното развиване и благоустройството
Снимка: btvnovinite.bg

Очакванията са от сегашния кабинет да си тръгнат министърът на туризма Стела Балтова, както и Кирил Петков и Асен Василев. Всички се питат дали Петков и Василев ще разгласят собствен нов политически план. А през днешния ден Петков загатна, че от на следващия ден към този момент няма да бъде министър.

Снимка: btvnovinite.bg

Според източници на bTV местата им в сегашния кабинет ще заемат Даниела Везиева, която е била заместник-министър на стопанската система и Валери Белчев, който е бил изпълнителен шеф на Фонда на фондовете.

Транспортното министерство е допустимо да оглави Христо Алексиев - министър в държавното управление на Огнян Герджиков и препоръчан от " ИТН " в първия им вид на кабинет.

Снимка: btvnovinite.bg

Засега всичко това са догатки, последната дума е на президента Румен Радев, а на следващия ден ще научим състава на държавното управление.

Президентът разгласи през днешния ден, че е подготвен със състава на новия длъжностен кабинет. Служебният министър председател чака още веднъж той да оглави новата краткотрайна власт.

А дали Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат част от него или ще вършат партия, икономическият министър разяснява по този начин: „ Утре ще си кажем идващите стъпки. Принципна позиция е до момента в който сме служебни министри да няма да злоупотреби “.

Има Такъв Народ не изпитва терзания от появяването на какъвто и да е плана, то е отвън нас, разяснява Филип Станев от „ ИТН “ (ИТН).

„ Това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на митинга и да ги размени с нова групировка, която да свърши това което те не съумяха “, счита Тома Биков от ГЕРБ.

„ Виждаме в тяхно лице съидейници, гледаме с очакване в по какъв начин ще продължат да намерим формула да работим “, сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

А Движение за права и свободи не се тормози от каквито и да политически планове, означи водачът на придвижването Мустафа Карадайъ.

Според Николай Хаджигенов от ИБГНИ, това ще отрази превъзходно на цялата политическа неразбория, която е сега.

От Българска социалистическа партия през днешния ден не разясниха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР