Часове преди парламентът да избере нов управител на Здравната каса

...
Часове преди парламентът да избере нов управител на Здравната каса
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ-СДС се отказа от надпреварата за шеф на НЗОК

Часове преди Народното събрание да избере нов шеф на Здравната каса претендентът на ГЕРБ-СДС Иванка Динева се отхвърли от присъединяване в процедурата. Нейната кандидатура и тази на проф. Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия, трябваше да бъдат разисквани и гласувани на изключително съвещание на Народното събрание. По информация на Българското национално радио депутати от няколко парламентарни групи ще предложат удължение на периода за осъществяване на процедурата по желание до на следващия ден, с цел да има време за издигане на нов претендент от групата на ГЕРБ-СДС. 

Бившият шеф на столичната Здравна каса Иванка Динева, която бе един от двамата претенденти за шеф на здравния фонд, е изпратила писмо до ръководителя на Народното събрание, в което показва, че се отхвърля от присъединяване в процедурата по персонални аргументи. 

Писмото е заведено в деловодството малко след 9 часа тази заран. Така за разискване и гласоподаване в пленарната зала остава само кандидатурата на проф. Жени Стайкова, препоръчана от парламентарната група на Българска социалистическа партия. 

Според процедурните правила за определен се смята претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. 

Очаква се на днешното съвещание да бъде импортирано проекторешение за удължение на процедурата за избор на шеф до 12 юли, оповестиха източници на Българското национално радио. 

По този метод ще се даде опция на ГЕРБ-СДС да предложат нов претендент. 

На 13 юли изтича мандатът на шефа на Здравната каса, като длъжността се извършва краткотрайно от Йорданка Пенкова, откакто Петко Салчев беше отхвърлен предварително през януари. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР