Часове преди началото на първичните избори властите в американския щат

...
Часове преди началото на първичните избори властите в американския щат
Коментари Харесай

Първичните избори в щата Охайо се отменят заради коронавируса

Часове преди началото на първичните избори управляващите в американския щат Охайо подредиха изборните бюра да останат затворени поради ковид, съобщи Франс прес.
Губернаторът на щата Майкъл Деуайн взе това решение, пренебрегвайки съдийско мнение изборите да се състоят.

Губернаторът републиканец съобщи късно нощес, че гласуването в разгара на рецесията с Ковид-19 би поставилослужителите в изборните бюра и гласоподавателите в неприемливата обстановка на заплаха да се заразят с вируса. Той сподели, че управляващите търсят вид, който ще даде опция на гласоподавателите да гласоподават по различен метод.

Тръмп прикани американците: Прекъснете за15 дни обществените си действия, допустима е криза

Щатският шеф по опазването на здравето Ейми Актън разгласи здравна изключителна обстановка (която не разрешава изборните бюра да бъдат отворени), заради опасения, че гласоподавателите и доброволците, доста от тях - възрастни хора, ще бъдат изложени на вируса, показва Асошиейтед прес.

Останалите три щата, в които през днешния ден са планувани първоначални избори - Аризона, Флорида, Илинойс - не анулират вота. Според управляващите им там е направено задоволително да се подсигурява сигурността на гласоподавателите макар растящото безпокойствие, че в някои бюра няма да има задоволително чиновници и че гласоподавателите ще се объркват, откакто някои изборни секции бяха преместени от частни лечебни заведения на други места.
След Луизиана и Джорджия, през вчерашния ден бяха отсрочени първичните избори и в щата Кентъки - от 19 май за 23 юни.

Очаква се изборната интензивност през днешния ден да бъда слаба, защото единствено при демократите има оспорвана конкуренция за номинацията - сред Джо Байдън и Бърни Сандърс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР