Часове преди началото на 47-ото Народно събрание бившият премиер Бойко

...
Часове преди началото на 47-ото Народно събрание бившият премиер Бойко
Коментари Харесай

Борисов нареди на депутатите си да отсъстват само при смъртен случай, развод и сватба

Часове преди началото на 47-ото Народно заседание някогашният министър председател Бойко Борисов, който за следващ път се отхвърли от депутатското си място, подреди на народните представители от ГЕРБ да отсъстват от Народното събрание " единствено при смъртен случай, бракоразвод и женитба ".

Борисов се появи в четвъртък на съвещание на парламентарната група на ГЕРБ, което се организираше в централата на партията и се излъчваше онлайн. Той употребява случая, с цел да нападне президента Румен Радев и възможното бъдещо ръководство.

" В момента има пет центъра на власт като измежду главните са Румен Радев, пътят на " Копринката ", който стартира и приключва в село Труд. Ще пристигна време, целият проект за разграждането - не на модела на ГЕРБ, а на държавността, ще стане факт ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той даде и други градивни упътвания на депутатите от ГЕРБ:

" Като ги видите, че не схващат, не се дръжте пренебрежително. Ако питат - помагайте. При едни нови избори, отново ще е същото. Бъдете виновни, озвучавайте това, което бъркат. Ние не сме били безгрешни, само че, като ни се каже, поправяме ".

Борисов изиска от депутатите си незабавно след полагането на клетвата да внесат предложение за мораториум върху тегленето на дълг от страната.

Той не пропусна да повтори, че съгласно него декларираната смяна от бъдещите ръководещи ще бъде замяна.

" Като им слушах пазърлъците, че ще местят структури от едно министерство в друго - раздуха администрацията още в този момент ", сподели Борисов и насочи последваща повеля на депутатите:

" Не желая по никакъв метод да изглеждате разочаровани, от вас се изисква да бдите за парите на данъкоплатците, за разхищенията, които се готвят да създадат, за подкрепяне на бизнеса, да се поправи образованието, където може ".

Борисов сподели, че решил да не става народен представител, тъй като " прочетох, че надали не желая имунитет ".

Иначе парламентарната група на групировката още веднъж ще се споделя " ГЕРБ-СДС " и нейни съпредседатели ще са Десислава Атанасова от ГЕРБ и ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Формацията още веднъж ще предложи Росица Кирова за зам.-председател на Народното събрание.

" Очевидно е, че парламентарната ни група ще бъде съпротива в 47-ото Народно заседание. Ние и до момента - в 45-ото и 46-ото Народно заседание, бяхме съпротива, градивна, знаеща, можеща, изискваща,ще продължим и отсега нататък по този начин да се държим, с цел да бъдем коректив на всяка власт ", обърна се тя към сътрудниците си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР