Часове преди гостуването на Левски на Хайдук (Сплит) в мач

...
Часове преди гостуването на Левски на Хайдук (Сплит) в мач
Коментари Харесай

Привърженици на "Левски" са арестувани в Хърватия, след нападение от местни хулигани

Часове преди гостуването на " Левски " на " Хайдук " (Сплит) в мач от Лига Европа се стигна до съществени произшествия с почитателите на сините. Група от към 30 ентусиасти на отбора, които са пътували с коли от София е била нападната на няколко пъти в Задар.

По информация на Дарик радио една от колите е била запалена от локални хулигани, а в опит да бъдат избавени документи, някои от почитателите са получили изгаряния.

Най-сериозно е потърпевш мъж, който е бил ударен с бутилка в главата. Той има прорезни рани, поради което е откаран в болница и му е оказана помощ.

Въпреки, че са станали жертва на нахлуване, полицията в Хърватия е арестувала близо 20 ентусиасти на " Левски ", които са пренощували в районното ръководство в Задар.

" Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, с цел да няма конфликти, само че тук локалните лумпени се бяха организирали и атакуваха на групи. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се провежда да пътува към Задар ", разяснява ръководителя на НКП Степан Хиндлиян.

Това е втори проблем с български почитатели зад граница, в границите на седмица. Преди седем дни ентусиастите на " Ботев ", които пътуваха за мача с " Партизани " бяха нападнати в Тирана от локални хулигани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР