Часове преди да влезе в сила изискването за задължителен PCR

...
Часове преди да влезе в сила изискването за задължителен PCR
Коментари Харесай

За последно преди PCR-a: Българи опразниха магазините в Одри...

Часове преди да влезе в действие условието за наложителен PCR тест при влизане в България, доста българи се стекоха в Одрин като за последно. Те безусловно се състезаваха, с цел да изкупят всичко, което намерят. В магазините в центъра на града се извиха дълги опашки. Много от рафтовете се изпразниха. За малко време българите изпълниха багажниците на транспортните си средства и по здрач напуснаха Одрин.


От през днешния ден влизащите в България от Република Турция ще би трябвало да показват годно уверение за имунизация или документ за преболедуван Covid-19 и към този момент наложителен за всички негативен PCR тест, осъществен не по-късно от 72 часа.


Много нашенци дойдоха извънредно рано в Одрин с рейсове и персоналните си коли през вчерашния ден.
Те още веднъж пазариха от храни до почистващи препарати, като някои изпитваха усложнения да придвижват закупеното.


Мине Йомер, която живее в България, показа пред Анадолската организация, че е пристигнала в Одрин да пазари в този момент, а не през уикенда, тъй като тогава ще се постанова да прави PCR тест, който ѝ оскъпява извършването на покупки. Тя сподели, че най-вероятно няма да може да пристигна най-малко 3 месеца, за което съжалява. Друга българска гражданка - Севги Себайдунова, съобщи, че по принцип щели да идват фамилно в Одрин в събота, само че когато чули за решението за PCR, незабавно решили да пътуват и пазарят в последния миг.


Търговците в Одрин също са доста смутени от това ново предписание. Метин Доган, който има магазин в Одрин, съобщи, че 99 % от клиентите му са български жители. Доган уточни, че ще има съществено понижение на идващите от България заради условието за PCR.


Друг търговец, Сема Батал, съобщи, че е научила за решението за PCR преди 2 дни. Тя снабдила магазина си с доста артикули още преди седмица, като разчитала на български клиенти, само че в този момент стоката ще остане непродадена, тъй като турците намат тази покупателна дарба както комшиите от България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР