Часове по-късно стана ясно, че той е бил арестуван, предаде

...
Часове по-късно стана ясно, че той е бил арестуван, предаде
Коментари Харесай

Арестуваха за държавна измяна в полза на Русия политик, изключен от партията на Зеленски

Часове по-късно стана ясно, че той е бил задържан, съобщи Ройтерс. Съд в Киев е постановил Олександър Дубински да бъде арестуван за период от 60 дни.

Украинската Служба за сигурност (СБУ) разгласи през вчерашния ден в обществената мрежа Телеграм, че има политик, който е обект на сходни съмнения, без да го назове поименно.

" Дубински е бил известен, че е обвинен в държавна измяна. Днес при него е имало претършуване ", уточни Гончаренко.

В своя обява в Телеграм Дубински дефинира полученото съобщение, че е обвинен, като изфабрикувано и " основаващо се на цялостните неистини на висши представители на държавното управление " .

През 2021 година депутатът беше изключен от ръководещата партия " Слуга на народа ", ръководена от Володимир Зеленски, откакто беше глобен от Съединени американски щати за интервенция в американските избори . Той отхвърли тези обвинявания и продължи да работи в Народното събрание.

СБУ съобщи, че обвиненият е член на незаконна организация, финансирана от съветското военно разузнаване.

Тя била основана през 2016 година и е включвала още някогашен народен представител, негов и на обвинения помощник и някогашен прокурор.

" Установено е, че по инструкции на съветските специфични служби групата е провела събития за дискредитиране облика на Украйна на интернационалната сцена за утежняване на дипломатическите връзки със Съединени американски щати и затрудняване на процеса на присъединение на Украйна към Европейски Съюз и НАТО ", се споделя в настрана известие, поместено на интернет страницата на Държавната следствена работа.

През януари 2021 година Съединени американски щати глобиха няколко украински физически и юридически лица, в това число Дубински, и ги упрекнаха в интервенция в американските избори и връзки с проруски украински народен представител с отношение към опитите на обкръжението на тогавашния президент Доналд Тръмп да намери компромати за президента Джо Байдън и сина му.

Украинските управляващи образуваха следствие по случая, добавя Българска телеграфна агенция.

Антъни Блинкън даде обещание, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна ще продължи и през зимата

Американският държавен секретар Антъни Блинкън даде обещание на Украйна, че поддръжката на Съединени американски щати ще продължи и през зимата, съобщи Франс прес. Той проведе среща с Андрий Ермак, ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

" Във всички наши диалози с украинското държавно управление ние подчертахме, че ще продължим да стоим на тяхна страна ", съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Блинкън е разискал с Ермак ограниченията, които могат да се вземат дружно с Украйна, с цел да се укрепи нейната инфраструктура в навечерието на зимата, разясни Милър.

" Разбира се, ние констатирахме през предходната зима, че Русия се пробва да унищожава енергийни обекти в Украйна. Те могат да опитат още веднъж да създадат това ", съобщи Милър, визирайки съветските сили.

В " Екс " Ермак написа, че е благодарил на Блинкън за поддръжката на Съединени американски щати. Той също по този начин съобщи, че украинците са били трогнати от костюмите за Хелоуин, носени от децата на държавния секретар. Синът на Блинкън се появи на събитие за Хелоуин в Белия дом, дегизиран с емблематичните облекла в цвят каки, носени от Зеленски, до момента в който дъщерята на Блинкън беше облечена тогава с тоалет с цветовете на украинското знаме - жълто и синьо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР