Часове наред продължи полицейската акция в белодробната болница в Благоевград,

...
Часове наред продължи полицейската акция в белодробната болница в Благоевград,
Коментари Харесай

Доктор от белодробната болница в Благоевград подала сигнал за финансови злоупотреби

Часове наред продължи полицейската акция в белодробната болница в Благоевград, само че повода остана все по този начин неразбираема.

Знае се обаче, че при започване на годината лекарка е подала сигнал до редица институции за злоупотреби от страна на управлението на болничното заведение.

„ Парите, които в действителност се взимат под масата, това са за рентгенови фотоси пари и за проучвания. Когато пациентът пристигна с направление номер 3, което е по Здравна каса, той би трябвало да си направи рентгенова фотография и проучвания. Той би трябвало да ги заплати на касата. Всъщност той ги заплаща, само че ги заплаща на лекаря, който го обслужва “, изяснява доктор Екатерина Чимева.

Сигналът на доктор Чимева евентуално е един от мотивите за акцията. Обискира се постройката, а конфискуваните документи се извозват в полицията. Там беше отведен и шефът, а телефонът му остана изключен.

Д-р Чимева алармира и за приемане на фиктивни пациенти: „ Водят се по клинична пътека, взима им се персоналната карта, пуска му се лист за приемане и проучвания, които попадат по журналите, само че не са правени. Този човек 7 или 6 дни, колкото е пътеката, съществува в диспансера, по-късно му се издава болничен лист и по-късно си отпътува по живо по крепко, той въобще не е бил там “, споделя тя.

Според нея шефът и доближени до него чиновници си разпределяли огромни суми като в допълнение материално стимулиране.

„ В една Коронавирус рецесия, където ние се чудехме от кое място да вземем, да спечелим хора, които да дадат подаяние и хората се лишаваха дето се споделя от доста неща, с цел да оказват помощ на лечебните заведения, да се разпределят такива средства е безумно, просто немислимо “, разяснява Андон Тодоров, някогашен ръководител на Общинския съвет в Благоевград.

От прокуратурата потвърдиха, че е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР