Часове до решаващите избори в Турция. Утре е очакваното с

...
Часове до решаващите избори в Турция. Утре е очакваното с
Коментари Харесай

Каква е атмосферата в Турция в навечерието на решаващите избори?

Часове до решаващите избори в Турция. Утре е предстоящото с голям интерес в целия свят гласоподаване за президент и парламент на страната.

Каква е атмосферата и какви са настроенията в навечерието на отварянето на изборните секции - детайлностите от специфичните ни пратеници Яна Бързакова и Огнян Кръстев в Истанбул и Иван Георгиев и Борис Пинтев в Анкара.

В последна беднотия и рискови условия за децата живеят служащите в покрайнините на Къръкхан. До тях към момента не са стигнали палатки и контейнери от страната. Разчитат на помощта на работодателите им. На полето за ден получават по към 300 лири.

В Касъмпаша – кварталът, където Ердоган израства, утрешният избор е съществена тематика на диалози

„ 14 май. Това е датата, в която милионите като нас ще се разсънят и ще кажат кралят е гол “, счита Дервиш Баш.

Той има 7-членно семейство. Помежду си приказват на кюрдски. След трусовете губи къщата си в Къръкхан. Сега със фамилията си спи на земята в резервоар. Помощта идва след третия ден от нещастието, изяснява мъжът.

„ Три дни хората дочакаха гибелта си в беззащитност. Разбира се, че ще си трансформира вота. Тази неправда – ще се боря против нея. Ако човек има съвест, ще си промени вота “, споделя Дервиш Баш.

Едва към 4% от гласоподавателите показват земетресението като най-големия проблем на Турция предишния месец. Повечето са изразили терзание по отношение на икономическите проблеми и инфлацията в страната.

Емине Есерташ от Кахраманмараш обаче е безапелационна, че при доставянето на помощ е имало проблеми с организация.

Вчера един от претендентите за президент се отдръпна

„ Със сигурност не избавиха хората в точния момент, до трети-четвърти ден всички наши мъже спасяваха, никой различен. Сами със личните си ръце ги вадеха оттова. Аз имам моя истина. За мен едно от най-важните неща е справедливостта. Аз по този начин или другояче си давах гласа за Републиканската национална партия, отново за тях ще гласоподавам “, споделя тя.

Според изследвания през тази седмица Ердоган събира 45,4% от гласовете на гласоподавателите, а Кълъчдароглу е с над 50 на 100 или това е прагът, нужен за продобиване на президентските избори на първи тур.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР