Чашата кафе е част от сутрешния ритуал на голяма част

...
Чашата кафе е част от сутрешния ритуал на голяма част
Коментари Харесай

6 грешки при купуването и консумирането на кафе

Чашата кафе е част от утринния обред на огромна част от хората. И освен на утринния. Ето за какво е значимо човек да знае добре по какъв начин да сортира, да купува и да съхранява единствено най-качественото такова. От Business Insider показват главните неточности в тази посока, които всеки обожател на горещата напитка би трябвало да заобикаля.

Да не държиш на прясното кафе, както на пресните плодове и зеленчуци

Уил Корби, който е началник на платформата Pact Coffee, изяснява, че без значение под каква форма е - на зърна или смляно, кафето не е дългогодишен артикул. Причината е, че с времето то губи качествата си.

Да ползваш един и същи пакет за по-дълго от месец

Този съвет е обвързван с предходния. Корби споделя, че човек би трябвало да си купува толкоз огромни разфасовки, които може да изпие в границите на 2-3 седмици.

Да не избирате деликатно кафето на зърна съгласно усета си

Вкусът на готовото кафе зависи значително от размера и качеството на кафените зърна. По думите на Корби дребните зърна са присъщи с по-горчивия си усет. Големите пък имат леко кисел усет. Ето за какво той поучава да се прави микс от другите сортове.

Да варите кафето за по-малко от 4 минути

Бързото подготвяне на кафе няма не подсигурява най-хубавото качество и усет. Експертът поучава приготвянето да е в границите на не по-малко от 4 минути.

Да не измивате добре кафеварката

Независимо дали става въпрос за кафеварка или кафе машина, те би трябвало да са добре измити. Причината е, че остатъците от предходни употребения скапват усета на кафето.

Да добавяте мляко и захар

По думите на Корби овкусяването на кафето единствено по себе си не е нещо неприятно. Според него обаче хората употребяват сходни добавки, с цел да " маскират " усета на незадоволително положителното кафе, а в случай че то е задоволително качествено, млякото и захарта няма да са нужни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР