Чаша топла вода с лимон е един от най-добрите сутрешни

...
Чаша топла вода с лимон е един от най-добрите сутрешни
Коментари Харесай

12 опасни проблема със здравето, от които спасява лимоновият сок

Чаша топла вода с лимон е един от най-хубавите утринни ритуали за здравословен метод на живот. Лимоновият сок се счита за мощен антиоксидант. Той съдържа витамини B и C, калий, етерични масла и други съставни елементи.

Пийте постоянно лимонен сок и ще се обезпечите с мощен имунитет, усъвършенствано храносмилане, ще премахнете непотребните килограми и ще излекувате редица недъзи.

Ако имате даже 1 проблем от тези 12, наложително започнете да пиете вода с лимон:

1. Акне.
Водата с лимон е способна да предотврати появяването на акне. Още едно просто средство е деликатно да изтриете лицето си с настърган лимон. Това е добър способ за разчистване на лицето.

2. Камъни в бъбреците
Калият усилва равнището на цитрат в урината, който предотвратява образуването на оксалати (соли), които служат като основа за образуването на камъни в бъбреците.

3. Слаб имунитет
Лимонената вода подтиква имунната система и оказва помощ за по-бързото разкриване и елиминиране на патогените.

4. Излишни килограми
Витамините в лимоните контролират равнището на захарта в кръвта. Цитрусите са богати и на пектин, който оказва помощ да се управлява глада. Лимоновият сок също по този начин е кадърен да усъвършенства храносмилането и да подтиква изработването на злобен сок.

5. Проблем с злобен мехур
Ако имате проблеми с жлъчния мехур и изпитвате болежка при уриниране – пийте вода с лимон по време на хранене.

6. Грип и настинка
Витамин С в лимоните работи като естествен антиоксидант. Антибактериалните му свойства оказват помощ по-бързо да се излекуваме от грип и настинка.

7. Гастроезофагеална рефлуксна болест
Водата с лимон ще облекчи положението ви. Едва 2 седмици след приема на лимонена вода ще подобрите очевидно положението си.

8. Слаби нокти
Лимоновият сок заздравява ноктите и отстранява белите петна – първи симптом на анемия.

9. Отравяния
Ако заминавате на странствуване, лимонената вода ще ви помогне да се избавите от хранителни отравяния и да преодолеете проблемите с храносмилането.

10. Възпаления
Колкото и да е необичайно, лимонът е кадърен да обезврежда киселинността. По този метод той може да спре или предотврати възпалителните процеси

11. Болки в мускулите след подготовка
Изпийте лимонена вода след тежка подготовка, с цел да неутрализирате действието на млечната киселина и да облекчите болката.

12. Отоци и болки в ставите
Лимоновият сок понижава натрупването на пикочна киселина в ставите и по този метод предотвратява инфектиране и артрит.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР