Чаша сухо червено вино не само ще ви помогне да

...
Чаша сухо червено вино не само ще ви помогне да
Коментари Харесай

8 факта за ползите от червеното вино

Чаша изсъхнало алено вино освен ще ви помогне да се отпуснете след тежък ден, само че и ще усъвършенства благосъстоянието ви.
Ето какви се изгодите от потреблението на алено вино. За някои от тях даже не подозирате.
1. Забавя стареенето
Тази напитка е източник на дълголетието. Изследователи от Харвардския университет потвърдиха, че ресвератролът - съединяване, намерено в ципите на гроздето, има антиейдж свойства. То подтиква производството на протеин, който защищава тялото от болести, породени от стареенето на клетките. 
2. Подобрява паметта
Ресвератролът спомага за възстановяване на краткосрочната памет. След единствено 30-минутно тестване, откривателите са стигнали до извода, че участниците, приемащи добавката ресвератрол, възприемат по-добре нова информация.

3. Намалява риска от сърдечни болести
Проучване потвърждава, че процианидините, открити в аленото вино, понижават риска от сърдечни болести. Вината, създадени в региони на югозападна Франция и Сардиния, където хората са с най-висока дълготрайност на живота, имат изключително високи концентрации на това съединяване.
 Как в действителност се чисти леке от алено вино Как в действителност се чисти леке от алено вино
Това, което прави виното толкоз мъчно за разчистване, е фактът, че това е „ композиционно ” леке, формирано от багрилен, за...
4. Насърчава здравето на очите
Учените стигат до извода, че хората, които употребяват вино в умерени количества, са с 32% по-малко склонни да развият катаракта, в сравнение с непиещите.
5. Намалява риска от развиването на рак
Според откриватели от Университета на Вирджиния, протеинът в ципата на гроздето може да „ убие “ раковите кафези. Ресвератролът ги кара да „ гладуват “, като блокира развиването на основен протеин, който им обезпечава хранителни субстанции.
6. Подобрява здравето на зъбите
 Как да съхраняваме виното вярно? Как да съхраняваме виното вярно?
Неизбежно е виновността последователно да губят от първичния си усет и качество. Затова вярното им предпазване е основно, ак...
Последните изследвания демонстрират, че антиоксидантите (полифенолите) във виното могат да забавят растежа на бактериите в устата и да предотвратят развиването на кариес.  Червеното вино е най-ефективно за елиминиране на нездравословните микроорганизми.
7. Намалява равнищата на холестерола
Вината с високо наличие на фибри като Tempranillo и Rioja могат да намалят равнищата на холестерола. Проучване потвърждава, че хората, които употребяват алено вино, имат 9% понижение на LDL (лошият холестерол, който запушва артериите). При хората с високи равнища на холестерол, участващи в изследването, неговата равнища са спаднали с 12%.
8. Помага за отбягване на настинки и вирусни инфекции
Благодарение на антиоксидантите в аленото вино рискът от заболяване е понижен. Учените са открили, че за хората, които пият повече от 14 чаши вино седмично, рискът от заболяване от вирусни инфекции спада с 40%.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР