Чаша какао на ден може да промени състоянието на хора,

...
Чаша какао на ден може да промени състоянието на хора,
Коментари Харесай

Откриха неочаквано качество на какаото

Чаша какао дневно може да промени положението на хора, страдащи от множествена склероза, като отстрани присъщото възприятие за отмалялост и болки, съобщи The Daily Mail. Това се дължи на обстоятелството, че в какаото се съдържат флавоноиди. Експериментът на учените от университета в Оксфорд демонстрира, че използването на какао в продължение на шест седмици доста е понижило умората и остротата на болките в мускулите при пациентите с множествена склероза.
Флавоноидите имат противовъзпалително деяние, а множествената склероза е обвързвана с възпалителни процеси, защото имунната система интензивно нападна тялото на болния. В рамките на проучването 40 доброволци с множествена склероза са били разграничени на две групи. Хората от първата група употребявали какао с високо равнище на флавоноиди от оризово мляко, а втората - какао с ниско равнище на флавоноиди.
След шест седмици в първата група били регистрирани усъвършенствания в индикатора - отмалялост при 11 души. Във втората група това било открити при 8 души. В частност - напитката с висока централизация на флавоноиди пособия на доброволците да преминат по-голямо разстояние и намалявала силата на болката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР