Чаша кафе на сутринта, закуска на обяд и вечеря вечер

...
Чаша кафе на сутринта, закуска на обяд и вечеря вечер
Коментари Харесай

Ето как да изберете перфектната закуска

Чаша кафе на сутринта, закуска на обяд и вечеря вечер - това е диетата на множеството от нас. Ето за какво имаме проблеми с стомашно-чревния тракт, наднорменото тегло, стрес, заплеснатост и продължителен спад на сила.
Но за положително здраве е задоволително да се поправя диетата ни, като се обърне особено внимание на закуската.
Каква би трябвало да бъде съвършената закуска. Хранителните експерти са съгласни, че не е толкоз значим типът на продуктите, колкото верният им баланс. Така че идеалната закуска би трябвало да съдържа 2/3 от дневната доза на въглехидратите, 1/3 от дозата на протеините и по-малко от 1/5 от дозата на мазнините.
Въглехидратите са източник на сила, нужен за пробуждането и активизирането на тялото. Те се намират в зърнените култури, овесени трици, плодове, зеленчуци, млечни артикули.
Протеинът дава чувство за задоволеност през целия ден. Храните, които са богати на протеини са риба, месо, яйца, ядки. Опитайте класическа британска закуска, състояща се от рохки варени яйца, бекон и изгорял самун.
Що се отнася до мазнините, по-добре е да се даде преимущество на ненаситени - те се всмукват по-бързо. Ненаситените мазнини се намират в авокадо, бадеми, зехтин.
Истинският склад за витамини и минерали се смята сокът. Нищо чудно, че жителите на западните страни не стартират сутринта без чаша сок. Той насища тялото с течност, обезпечава заряд на сила и предизвиква усвояването на питателните субстанции.
За закуска експертите по хранене предлагат по-кисели сокове: портокал, грейпфрут, ябълка. Бихме желали също по този начин да притеглим вниманието ви към следното: по-голямата част от професионални диетолози настояват, че суровите плодове е по-добре да се ядат заран - тогава те ви обезпечават сила. А даже и една ябълка, в случай че е изядена след 18 часа, по-скоро ще се трансформира в подкожен мастен пласт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР