Чаша (или, нека бъдем честни, три чаши) кафе на ден

...
Чаша (или, нека бъдем честни, три чаши) кафе на ден
Коментари Харесай

Научното доказателство, че кафето е полезно за дълголетието

Чаша (или, дано бъдем почтени, три чаши) кафе дневно е освен това от това просто да задържи капризните, мръсни усеща - в действителност е потвърдено, че усилва дълголетието ви. Не едно, а две скорошни изследвания, оповестени в Annals of Internal Medicine, потвърдиха най-важната изгода за здравето на кафето: тя може да ви помогне да живеете по-дълго.
И двете изследвания проучиха самоотчетените кафе привички на повече от 700 000 души както в Съединени американски щати, по този начин и в 10 европейски страни за приблизително 16 години, като особено се концентрираха върху смъртността на пиещите кафе от небяла популация.
 Грешките, които позволяваме при подготвяне на кафе Грешките, които позволяваме при подготвяне на кафе
За мнозина началото на деня е немислимо без чаша ароматно кафе.  Кофеиновата напитка, която е известна в целия свят, може да помогн...
Всяко настрана изследване сподели, че хората, които употребяват повече от тази течна сила, са склонни да имат по-малък риск да умрат по време на интервала на проучване, в сравнение с тези, които отпиват от по-малко или никакво кафе.
Проучването, извършено в Съединени американски щати, изследва хора от афроамерикански, японски и латиноамерикански генезис и открива, че пиенето на четири или повече чаши o `joe дневно се равнява на 18% по-нисък риск от преждевременна гибел през 16-годишния интервал на следене.
Но тази изгода не беше наложително единствено за пристрастените към кафето, защото беше открито също, че тези, които просто пият една чаша кафе на ден, имат 12% по-нисък риск от гибел спрямо непиещите.
Интересно е да се означи, че това преимущество е правилно за пиещите кафе, които употребяват или кофеинови, или безкофеинови питиета, което допуска, че кофеинът не е главният съставен елемент на изгодите за здравето на тъмната напитка. Вместо това може да се дължи на другите антиоксиданти на напитката, за които е потвърдено, че вероятно оказват помощ за понижаване на риска от болести като диабет и някои типове рак.
 5 признака, че пиете прекомерно доста кафе 5 признака, че пиете прекомерно доста кафе
Отказът от кафе звучи плашещо, само че е изцяло допустимо да се понижи количеството му до рационални граници. Прекалено сте енергични Кафето...
 За изследването, извършено в Европа, бяха открити сходни изгоди, защото твърдите бранители на Java, които пиеха най-вече кафе, имаха със седем до 12 % по-нисък риск от преждевременна гибел спрямо хората, които не консумираха никакво кафе.
Въпреки че, тези констатации ни разрешават да оправдаем ежедневното ни осъществяване на Starbucks, те сигурно не значат, че би трябвало да започнете да бъркате кафе с всяко хранене с вярата да живеете до 120-годишна възраст. Както множеството неща в живота, умереността е основна!
Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР