Чаша червено вино е задължителна част от всяка романтична вечер

...
Чаша червено вино е задължителна част от всяка романтична вечер
Коментари Харесай

Червеното вино прави секса още по-добър

Чаша алено вино е наложителна част от всяка сантиментална вечер и това никой не го оспорва. Оказва се обаче, че алкохолната напитка не просто ни подготвя да си прекараме по-добре, а и има директен позитивен резултат върху сексуалните преживявания.
 Безалкохолното вино - има ли преимущества пред обичайното
Безалкохолното вино - има ли преимущества пред обичайното

Освен за въздържателите

Според ново изследване, оповестено в Journal for Clinical Medicine, растителните съединения в аленото вино могат да подобрят притока на кръв, да покачат тестостерона и да подтикват половите органи. Като главен " провинен " за този резултат се означават полифенолите.

Те се срещат също по този начин и в плодове, зеленчуци, билки, подправки, чай и черен шоколад. Като съществена тяхна изгода се акцентира антиоксидантното им деяние, а очевидно то е също толкоз потребно за репродуктивната система, колкото е унищожително за свободните радикали в тялото ни.
 Снимка 624904

При разбор на данните от десетки проучвания се открива, че за мъжете, които употребяват една или две чаши дневно, има по-малка вероятност да страдат от еректилна дисфункция. Това се обяснява с обстоятелството, че полифенолите могат да повлияят позитивно на сърдечно-съдовата система и кръвообращението към половите органи. 

Изследователите също допускат, че аленото вино може да увеличи тестостерона, главен мотор на половото предпочитание, както и мъжката плодовитост. При жените пък се следи повишение на либидото и по-лесна възбудимост, предава Daily Mail.
 Защо да не запушваме с коркова запушалка към този момент отворена бутилка вино
Защо да не запушваме с коркова запушалка към този момент отворена бутилка вино

Ето по какъв начин вярно да съхраним вино след отваряне

Важно е уточнението, че приказваме за умерена консумация - до две чаши червено вино дневно, и в никакъв случай за корист, с цел да засилим положителния ефект върху половия живот, тъй като при по-големи количества алкохол се следи тъкмо противоположното влияние.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР