Час преди Възкресение в събота в полунощ 88-годишната баба Пенка

...
Час преди Възкресение в събота в полунощ 88-годишната баба Пенка
Коментари Харесай

Нападнаха и пребиха 88-годишна баба в дома й за 40 лева

Час преди Възкресение в събота в среднощ 88-годишната баба Пенка Тенева от село Дъбово в община Мъглиж бе нападната в дома си, блъсната и съборена на земята, по-късно и ограбена - нападателят сграбчил от скрина портмоне с 40 лв.. Два дни по-късно старата жена споделя, че от предните дни имало сигнали, че нещо неприятно ще й се случи. Още във вторник тя забелязала, че избата й е отключена, а нещата й вътре са в хаос. Тършувано било и в стая на втория етаж, където облеклата от дрешника били извадени и нахвърляни по пода. В сряда баба Пенка видяла, че й липсва пръскачката, която държала под сайванта на къщата си. Срязана била и част от телената ограда на двора й. В четвъртък някой отмъкнал рибарските принадлежности на шурей й, а в събота вечер нахлул и в дома й.

През това време дамата гледала телевизия. Внезапно чула мощен звук на двора и излязла в тъмното да разбере какво става. Не видяла нищо и понечила да се върне в стаята си, само че къщната врата се оказала запречена. Крадецът се бил скрил зад нея и щом 88-годишната господарка се върнала, я нападнал, като я блъснал и съборил на земята. Баба Пенка паднала и се блъснала неприятно. Дори си помислила, че умира, до момента в който крадецът офейкал от къщата й с плячката си от 40 лв..

Полицията й провела незабавно очна ставка със обвинен, само че старата жена не съумяла да го разпознае, защото в шока и уплахата си при нападението не съумяла да види добре нападателя си. Работата по случая продължава.

В Дъбово неотдавна пази частна охранителна компания, наета от община Мъглиж, само че работното й време е единствено до 21,30 часа. Местните се оплакват, че в по-късните часове постоянно са жертва на крадци - изключително на реколтата от дворовете им. Апашите работили по една скица - първо режели дупки в телените огради, по-късно прибирали зеленчуците и плодовете от дворовете на хората. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР