Час преди церемонията държавният глава обяви, че няма да отиде,

...
Час преди церемонията държавният глава обяви, че няма да отиде,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Десислава Атанасова вече не е член на ГЕРБ, процедурата за КС е най-прозрачната

Час преди церемонията президентът разгласи, че няма да отиде, като се аргументира с думите, че полагането на клетва за съблюдаване на Конституцията на фона на сериозните подозрения за нейното нарушение е несъстоятелно. Радев добави, че не приема думите да опонират на дейностите, а церемониите да заменят правилата.

" Без значение, той е просто един посетител, това завърши. Питайте Корнелия Нинова. Тя е другарка с президента, той извършва нейните команди. Нашите адвокати споделят, че решението за 9-те години мандат е вярно, по този начин написа в Конституцията ", заяви ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Той уточни, че Нинова сама е разказвала в коридорите на Народното събрание, по какъв начин е завела Румен Радев в президентството, по какъв начин го е взела с мръсни кубинки и го е направила президент, за което съжалява, тъй като той бил наказване за България.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък заяви, че Десислава Атанасова към този момент не е член на партия ГЕРБ.

Още в деня на чуването Десислава Атанасова си подаде оставката от партията и партията я одобри, посочи той и добави в отговор на въпрос, че връзките с нея ще са както с другите.

Лидерът на ГЕРБ обаче бе прекомерно сбит във връзка с решението на президента.

" Не знам програмата на президента, с цел да разясня. Това е най-прозрачната процедура - чуване на двамата съдии, по-късно спор в Народното събрание. Докато от неговата квота той еднолично взема решение без чуване. Не съм аз този, който дава оценка на президента. Това се дава по време на избори и той беше определен. Но, когато обвиняваш Народното събрание в неяснота, а еднолично, без никакво чуване си назначил конституционни съдии - мисля, че не е вярно ", уточни Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР