Час преди гласуването за първия вот на недоверие срещу кабинета

...
Час преди гласуването за първия вот на недоверие срещу кабинета
Коментари Харесай

Борисов си намери повод да не гласува във вота на недоверие

Час преди гласуването за първия избор на съмнение против кабинета " Денков ", Бойко Борисов разгласи, че няма да участва в Народното събрание, с цел да поддържа държавното управление.

Вместо това - Борисов е решил да замине за Разград, където има предизборна партийна среща.

Това е вторият знаков избор, на който някогашният министър председател отхвърля да взе участие - след гласуването на конституционните промени на 1-во четене на 6 октомври.

" За да няма спекулации с отсъствието ми от пленарна зала през днешния ден - прецизирам, че имам авансово оповестена предизборна среща в град Разград. ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще гласоподава в поддръжка на държавното управление. Още един път напомням, че математиката на опозицията не излиза ", написа в профила на Борисов във Фейсбук.

На 6 октомври ръководителят на ГЕРБ не взе участие в нито едно гласоподаване в пленарната зала, макар че системата регистрира, че той се е записал при започване на парламентарния ден.

Точно тогава се организираше първото четене на плана за промени в конституцията, който събра единствено 161 гласа - с един повече от минимума, с цел да не бъде отритнат напълно от Народното събрание.

Когато дебатите по Конституцията приключиха и се стигна до вота, Борисов още веднъж беше на предизборна среща на 155 км от София - този път в Ловеч. Освен него липсваха Ивелин Иванов, Йордан Кръстанов и Николай Нанков от ГЕРБ, както и депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев.

Не участваха и Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи, което в допълнение снижи равнището на поддръжка за промяната на Христо Иванов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР