Час по-скоро трябва да се проведе тристранен съвет. Имаме уверението

...
Час по-скоро трябва да се проведе тристранен съвет. Имаме уверението
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Истерията уплаши много хора, очаквам много от Гълъб Донев

" Час по-скоро би трябвало да се организира тристранен съвет. Имаме уверението на служебния министър председател, че ще имаме среща в идващите дни. Сигурен съм, че дружно с подготовката на актуализацията на бюджета за 2022 година и новия за 2023 и със оправянето с енергийните проблеми ще се внесе доза убеденост, че отиваме към нормалност. Тази нервност, която беше обхванала политическия живот, уплаши доста хора и чакам от Гълъб Донев да внесе малко повече успокоение и убеденост, че вървим към зима, която ще бъде управляема с цени и с обезщетения, които ще я създадат търпима и за бизнеса, и за хората ".

Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Българска национална телевизия.

По думите му енергетиката, гаранцията по тази причина, че всички, които получават обезщетенията, ще могат да ги получават и за идната година и доставките на газа, тяхната надеждност и търпими цени са главният въпрос, който вълнува всички.

" Бизнесът стартира да афишира тук-там прекъсване на производства поради цената на газа, която " Булгаргаз " изиска и която КЕВР най-вероятно ще утвърди и в тази връзка също нуждата от незабавни решения, включително и обезщетенията, както и втората актуализация на бюджет 2022 ", добави Пламен Димитров.

По думите му стопанската система се възвръща, защото помощите са изиграли своята роля, бизнесът остава конкурентен, заплатите не престават да порастват във всичките тези рецесии, междинната работна заплата се е нараснала с 12%, износът пораства с близо към 30%.

" Топлофикациите са идващите, които би трябвало да гледаме с внимание, изключително София. Ние имаме предложение да спре " Топлофикация ", да спре да създава скъпа ел. сила, да мине единствено към топлинна сила, като по този метод ще се употребява по-малко газ. Да понижим потреблението с 15% от една страна, въпреки това да дадем опция на софиянци да бъде обезпечено топлото им ", добави президентът на КНСБ.

Пламен Димитров разясни, че от служебния кабинет зависи да има газ, който да бъде оползотворен по най-хубавия метод, с цел да стигне до Топлофикациите и тежката промишленост, както и да се вкара механизъм за обезщетения там, където се постанова.

" Като цяло 2/3 от инфлацията в действителност е привнесена извън, само че хлябът е поскъпнал с 46% в България на годишна база, в Европейския съюз приблизително е малко над 15%, това е три пъти повече, явно нещо не е наред. Това с ДДС-то на хляба беше неверно ", сподели още Пламен Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР