Час по-скоро България трябва да влезе в Еврозоната. За това

...
Час по-скоро България трябва да влезе в Еврозоната. За това
Коментари Харесай

Милен Велчев: Час по-скоро България трябва да влезе в Еврозоната

" Час по-скоро България би трябвало да влезе в Еврозоната ". За това прикани някогашният финансов министър на България Милен Велчев.

" Единственият мотив, който слушам е, е че по-високата инфлация ще пристигна в България. Но тя в този момент е двойно по-висока към този момент няколко месеца. И предходни години е била по-висока от Еврозоната. Ако има един спомагателен дребен резултат от закръглянето на цените, той ще е еднократно на 1-2 %. Така че сегашната инфлация, която виждаме, е несравнимо по-голям проблем. Еврозоната е котва, която ни е нужна, към която ние по този начин или другояче се държим с помощта на валутния ръб, само че има заплаха да се изпуснем ", сподели той в ефира на БТВ.

Велчев показа мнението си и за икономическите връзки сред Европа и Русия. " Санкциите постоянно имат отрицателен резултат и за двете страни. Европа за Русия е може би най-важният пазар за газа и Русия ще пострада не по-малко от Европа, дори повече, от преустановяване на доставките на петрол и газ. Но Европа също няма да остане незасегната ", счита той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР