Чартърната програма на летище София дава все по-добри резултати. През

...
Чартърната програма на летище София дава все по-добри резултати. През
Коментари Харесай

Бум на чартъри на летище София

Чартърната стратегия на летище София дава все по-добри резултати. През май са обслужени с 27% повече чартърни полети в съпоставяне със същия месец на 2019 година Ръстът на пасажерите, летели с тях е над 17%.

Въпреки мощния под наем месец,  не по този начин позитивни са данните в останалите посоки, означават от столичното летище.

Общият пътникопоток е по-нисък с близо 14% по отношение на май 2019 година, или 549 773 обслужени пасажери.

Спад от съвсем 15% се следи и при вътрешните и интернационалните постоянни линии. За интервала до Варна и Бургас са летели общо 19 932 пасажери, а с интернационалните полети – 500 506.

10% по-малко са и самолетодвиженията, които през миналия месец са били 4 912, а през 2019 година техният брой е бил 5 450.

Обемът на обработените товарни и пощенски колета за интервала е съвсем на равнищата от преди пандемията, спад има единствено от 2% и възлиза на 1 879 тона.

Последиците от Covid-19, въпреки и все по-малко, оказват въздействие на въздушния трафик. Близоста на България с Украйна и цените на горивата също са фактори, които влияят негативно върху броя пасажери, до момента в който наближаващия летен сезон дава мотив за сдържан оптимизъм, показват още от аерогарата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР