Чаровната евродепутатка от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел ще облече

...
Чаровната евродепутатка от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел ще облече
Коментари Харесай

Красивата Ева Майдел се готви да покори Европа с... хоро

Чаровната евродепутатка от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел ще облече още веднъж обичайната българска носия и ще се разноски с нея из центъра на един от най-важните европейски градове. Повод за това е Голямото българско хоро, което за трета поредна година ще се организира в Брюксел.

„ Хорото е една от най-българските обичаи. То демонстрира освен хубостта на достоверния ни фолклор, само че и надареното лице на българските музиканти, реализатори и създатели. Започнато от Кристалина Георгиева през 2013 година, Голямото хоро се утвърди като празник, който притегля българи освен от цяла Белгия, само че и прилежащите страни като Германия, Холандия и Люксембург. “ Това съобщи евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която и тази година продължава традицията на Голямото хоро, както и другата традиция, съпътстваща събитието - обличането на признака на Брюксел – Манекен пис, в българска носия.



Според Ева Майдел денят за осъществяване на Голямото хоро през 2019 –та е определен алегорично – това е денят на православния Великден - 28 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР