Чарлз Трети ще стане първият британски монарх, който ще произнесе

...
Чарлз Трети ще стане първият британски монарх, който ще произнесе
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети става първият британски монарх с реч пред Горната камара на френския парламент

Чарлз Трети ще стане първият английски монарх, който ще произнесе тирада пред Сената – Горната камара на френския парламент, която той би трябвало да произнесе в четвъртък, като част от визитата му във Франция, заяви БНР. Британското кралско семейство е на тридневно държавно посещаване във Франция. Крал Чарлз Трети и кралица Камила ще бъдат в Париж и Бордо шест месеца откакто в началото плануваната аудиенция бе отсрочена поради всеобщите вълнения във Франция. 

Кралската двойка бе посрещната от френския министър председател Елизабет Борн и други дипломати при кацането на парижкото летище " Орли ". Преди идването им френският президент Еманюел Макрон написа в обществените медии в послание към Чарлз Трети:  " Посетихте ни като принц, в този момент се завръщате като крал ". 

Чарлз и Камила се срещнаха по-късно с Макрон и брачната половинка му Брижит по време на гала за възпоменание и полагане на венец на Триумфалната арка. Британският крал бе поканен алегорично да възпламени безконечния огън на паметника в чест на починалите в Първата и Втората международна война. След това четиримата се насочиха по Шанз-Елизе към Елисейския замък за диалози. Последва държавен прием за почетните посетители в Огледалната зала на двореца Версай. Чарлз и Макрон направиха обръщения към присъстващите 160 посетители, които бяха най-вече хора с огромен принос за британско-френските връзки. Кралската двойка ще има също срещи със спортни звезди по време, когато Франция е хазаин на Световната купа по ръгби. Те ще посетят по-късно Бордо, където живеят 39 000 британци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР