Чарлз Трети официално ще бъде обявен в събота от Съвета

...
Чарлз Трети официално ще бъде обявен в събота от Съвета
Коментари Харесай

Чарлз Трети наследява британския трон. Кралят направи първото си обръщение


Чарлз Трети публично ще бъде разгласен в събота от Съвета по заместничество на трона за новия крал на Обединеното кралство след гибелта на майка му кралица Елизабет Втора.

Церемонията ще се извърши в двореца " Сейнт Джеймс " в наличието на престолонаследника принц Уилям, кралицата-консорт Камила, премиера Лиз Тръс и членовете на кабинета ѝ.

В петък вечерта крал Чарлз Трети направи първото си послание към нацията в качеството си на английски монарх. Той сподели, че изпитва дълбока тъга от гибелта на майка си, кралица Елизабет Втора, и се закле да продължи до края на живота си службата си в интерес на нацията.

Спомена брачната половинка си Камила като своя бъдеща опора и прогласи огромния си наследник Уилям за престолонаследник и принц на Уелс.

Речта на крал Чарлз беше излъчена онлайн по малкия екран, както и в лондонската катедрала " Сейнт Пол ", където към 2000 души участваха на възпоменателна работа за кралица Елизабет. Сред присъстващите бяха министър-председателката Лиз Тръс и членове на държавното управление.

Много от английските вестници излязоха с първи страници с черен декор в символ на респект към паметта на починалата кралица. Други поместиха на първите си страници облика на новия крал Чарлз Трети, до момента в който произнася речта си, излъчена през вчерашния ден по малкия екран в петък вечерта.

" На скъпата си майка желая да кажа: " Благодаря ", написа " Дейли телеграф ". Образът на Чарлз, до момента в който произнася речта си в Бъкингамския замък, е поместен също по този начин на първите страници на " Дейли експрес ", " Дейли мирър ", " Дейли остарял " и " Таймс ". " Таймс " избира за заглавие думите на краля: " Посвещавам себе си на вас ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР