Чарли Мънгър, близък сътрудник и приятел на Уорън Бъфет в

...
Чарли Мънгър, близък сътрудник и приятел на Уорън Бъфет в
Коментари Харесай

Чарли Мънгър, милиардер и партньор на Уорън Бъфет, почина на 99 години

Чарли Мънгър, непосредствен помощник и другар на Уорън Бъфет в Berkshire Hathaway, умря на 99 година Семейството му удостовери, че е умрял умерено в калифорнийска болница, малко преди 100-ия си рожден ден.

Уорън Бъфет, основният изпълнителен шеф на Berkshire и изтъкнат вложител, отдаде дължимото на мъдростта и въздействието на Мънгър при построяването на Berkshire Hathaway, като акцентира неговата неразделна роля за триумфа на компанията.

Освен като заместник-председател на Berkshire, Мънгър има разнообразна кариера като юрист по недвижими парцели, ръководител на Daily Journal Corp., член на борда на Costco, човеколюбец и проектант.

В началото на 2023 година благосъстоянието му се прави оценка на $2.3 милиарда, което е доста по-малко от положението на Бъфет, надхвърлящо $100 милиарда. Едно от нещата, които хората си спомнят за него, е по какъв начин на срещата на Berkshire през 2021 година Мънгър несъзнателно загатна, че заместник-председателят Грег Абел ще поддържа културата на компанията след Бъфет.

Влиянието на Мънгър измести частично капиталовата тактика на Бъфет към придобиване на висококачествени подценени компании, образец за което е сполучливата покупка от Berkshire на See’s Candies през 1972 година за $25 милиона, която в последна сметка генерира продажби за над $2 милиарда.

Философията му избира невероятни предприятия на обективни цени пред посредствени компании на евтини цени.

По време на срещите на Berkshire Мънгър предоставяше скъпи прозрения в региона на вложението и живота, като постоянно добавяше комизъм, сходен на неговия кумир Бенджамин Франклин.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР