Чардафон спечели бронзовите медали в регион Център на ББЛ А

...
Чардафон спечели бронзовите медали в регион Център на ББЛ А
Коментари Харесай

Бронз за Чардафон в регион Център, Своге се класира за финала на Запад

Чардафон завоюва бронзовите медали в район Център на ББЛ А група. В директния конфликт за третото място през днешния ден във Велико Търново отборът се наложи над Чавдар Троян със 77:69 в доста оспорван и забавен мач. Финалът е в неделя в Плевен сред Бавни и гневни и Локомотив Горна Оряховица.

Баскетболистите на Лъчезар Диков започнаха мача с доста висока успевамост в подкошието за разлика от противника си и на два пъти повеждаха с 8 точки. Те обаче допускаха прекомерно доста неточности, от които отборът от Габрово се възползва и след 10 минути игра резултатът още веднъж бе еднакъв – 19:19. Чардафон стигна до цялостен поврат при започване на втория интервал, само че в края на полувремето троянци си върнаха водачеството за 38:36. Отборът на Антонио Станков още веднъж поведе след паузата, като дръпна и с двуцифрена разлика, само че преди заключителната четвърт тя бе минимална – 53:52. Тимът за малко изпусна задатъка си при започване на последната част, само че по-късно отново стартира да натрупа разлика и удържа преднината си до последно.

Над всички за спечелилите бе играещият треньор Антонио Станков, който приключи мача с 18 точки и 11 битки. Димитър Тодоров се регистрира с 15 точки и 8 битки, Андреан Деков осъществя 14 точки, с 13 и 7 асистенции е Цветомир Минев. За Чавдар съвсем всички точки пристигнаха от титулярите. Камен Пенчев записа 20 точки и 6 битки, Габриел Йонков има 19 точки и 7 битки, Кристиян Славков вкара 15 точки, с 12 е Леонид Бажанов.

Кулминацията на сезона в район Запад също наближава, като през днешния ден стана явен и вторият финалист в него. Това е Спортист Своге, който доближи мача за купата, откакто реализира втора победа против НСА, този път с 85:69 в столичната зала „ Триадица “. Така водачът в постоянния сезон затвори полуфиналната си серия с 2-0 и в борбата за златото ще се изправи против Локомотив 2020. С достигането си до край в района двата отбора към този момент си осигуриха и класиране на националните финали в средата на месеца. Баскетболистите на Явор Аспарухов пък ще играят за бронза на Запад, където ще премерят сили с опитния състав на Хебър.

Тимът от Своге имаше леко преимущество още през цялото време, само че без да успее да се откъсне с огромна разлика, като след 10 минути игра имаше най-малък задатък при 22:21. Стрелбата на домакините обаче стартира да изневерява и те означиха едвам 8 точки през втория интервал, а в композиция с многото си неточности, на почивката противникът им се откъсна с 48:28. Преднината на Спортист доближи 28 точки след паузата, а преди последната част той водеше със 71:49. НСА съумя да заличи част от изоставането си в оставащото време, само че без това с нещо да промени крайния излаз на срещата.

Дамян Стоянов още веднъж бе над всички за спечелилите с 26 точки и 9 битки. Малко не доближи на Борис Матраков за трипъл-дабъл – 16 точки, 8 битки и 9 асистенции, а Александър Иванов означи 14 точки. За НСА най-резултатен с 14 точки бе Мартин Петров, 12 означи Георги Дамянов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР